top of page

Fri frakt över 299 kr

Snabbt

Diskret

Hur fyller man på stormtändare med gas?

Att fylla på din stormtändare med gas är en enkel process, men det finns några steg du måste följa för att säkerställa bästa resultat. För det första kan du använda vilken tändargas som helst. Men för att få optimala resultat och undvika att påverka smaken på cigarett, cigarr eller rökblandning, rekommenderas en högkvalitativ gas speciellt avsedd för stormtändare.

tändare med gas

Välj alltid samma märke på gas


När du väljer gas ska du hålla dig till samma märke efter första påfyllningen. Att blanda olika fabrikats gaser kan påverka tändarens prestanda negativt och göra det svårt att fylla på ny gas, eftersom olika gaser har olika egenskaper och tryck.

För att fylla på din tändare bör du först se till att den är helt tom på gas. Att blanda olika gaser i tändaren samtidigt kan få den att fungera dåligt eller till och med hindra ny gas från att fyllas på, eftersom trycket i tändaren kan vara för högt.


Så fyller du på din stormtändare med gas steg för steg


Notera att när du köper en ny tändare, levereras den oftast bara med en minimal mängd gas på grund av postens säkerhetsregler. Du måste därför följa några enkla steg för att förbereda din tändare innan du kan använda den.


  1. Först, släpp ut all gas genom att använda en liten skruvmejsel eller ett liknande verktyg mot tändarens ventil. Håll tändaren vertikalt och tryck på ventilen tills det inte längre kommer något tryck ut.

  2. Ställ tändaren på lägsta låginställning, oftast genom att snurra eller dra ett reglage mot minustecknet (-).

  3. Fyll på med ny tändargas. Håll flaskan med gas uppochner, och tryck sedan flaskans munstycke nedåt mot tändarens ventil. Fyll på i korta stötar om 5-10 sekunder några gånger. Undvik att skaka flaskan innan du fyller på, eftersom du inte vill bygga upp för högt tryck i flaskan, vilket kan skada tändaren.

  4. Låt tändaren vila i minst 5 minuter. När du släpper ut gasen kyls tändaren, vilket kan påverka dess prestanda. Gasen i tändaren behöver tid att värmas upp och expandera till gasform, så låt den vila i minst 5 minuter för bästa resultat.

  5. Justera lågan till önskad höjd genom att snurra eller dra i reglaget mot plustecknet (+). Var tålmodig, det kan ta en stund innan tändaren fungerar som den ska efter påfyllningen.

 

Comments


bottom of page