top of page

Fri frakt över 299 kr

Snabbt

Diskret

VAD ÄR RULLPAPPER?

Rullpapper är smidiga röktillbehör som gör det möjligt att röka egna blandningar, och de finns tillgängliga i de flesta tobaksbutiker samt här hos oss på The Rolling Company. För att handla i vår webbshop måste du dock vara över 18 år, eftersom vi följer en strikt ålderspolicy.


Rullpapper tillverkas vanligtvis av tunna ark gjorda av trä, växtmaterial, hampa, rishalm eller lin. Dessa material ger en mångsidig användning för olika rökblandningar.


Slim rullpapper från OCB

Vad kan man använda rullpapper till?


De främsta användningsområdena för rullpapper är att rulla blandningar av örter eller tobak för rökning. Vissa människor använder dem också för att röka andra ämnen, även om detta kan vara farligt och olagligt i vissa länder.


Det är viktigt att vara medveten om hälsoriskerna som kan vara förknippade med rökning och användning av rullpapper. Att röka kan ha negativa effekter på hälsan, och det är bra att göra välgrundade val.


Kuriosa om rullpapper

  • Rullpapper har en lång historia och spåras tillbaka till Kina under Tang-dynastin på 700-talet. Ursprungligen användes de för medicinska ändamål.

  • De flesta rullpapper har en tunn limremsa längs ena kanten för att fästa pappret efter rullning. Traditionellt användes naturliga ämnen som arabiskt gummi, gummi eller honung som lim, men idag är de flesta rullpapper utrustade med en icke-giftig, ätbar klibbig substans, oftast cellulosa.

  • Rullpapper kan användas både för handrullning och maskinrullning. De kommer i olika storlekar och tillverkas av olika material. Det längsta kända rullpappret var över 70 meter långt och användes för att rulla en 6 meter lång cigarett.

  • Med ökad miljömedvetenhet har ekologiska och återvunna rullpapper kommit på marknaden för att minska miljöpåverkan.

  • Det finns också helt transparenta rullpapper som är tillverkade av cellulosa och ger rökaren en unik upplevelse eftersom innehållet syns.

  • Vanligtvis är rullpapper smaklösa och brinner långsamt, men det finns också varianter med olika smaker att välja mellan.


Commenti


bottom of page