top of page

Fri frakt över 299 kr

Snabbt

Diskret

Är aktiva kolfilter bra? (Activ tips, Actitube)

Vi vet ju alla att rökning inte direkt är den mest hälsosamma grejen. Men, det finns sätt att minska skadan på lungorna. Oavsett om du är en riktig rökproffs eller bara en som tar en cigg ibland, så är det smart att använda filter för att undvika att små bitar av tobak hamnar i munnen.


Vissa bryr sig inte så mycket om vad de använder som filter, men om du är ute efter att få den bästa smaken av din cigg, då kan det vara värt att testa aktiva kolfilter. Aktivt kol är känt för sina filtreringsegenskaper och det minskar grejer som nikotin och tjära som finns i din tobak. Så, om du vill ha en bättre smakupplevelse, kan det vara värt att ge det en chansaktiva kolfilter actitube


Dessa kolfilter:


  • minskar tjärupptaget

  • gör att varje bloss smakar bekvämt, svalt, mildt och torrt

  • täpps inte igen


Vad är livslängden på aktiva kolfilter?


Du använder dem en gång för att hålla filtreringen effektiv. Byt filter för varje ny cigarett. Så, de är inte direkt återanvändbara (du kan ju testa, men smaken blir inte densamma...). Kanske undrar du om det finns ett speciellt sätt att sätta in filtret? Svaret är nej, alla kolfiltertips kan stoppas in på vilket håll som helst.


Anledningarna till att röka med ”ActiTube” eller ”OCB Activ Tips”


1. Förbättrar hälsan vid förbränning


Genom att använda Actitube eller OCB Activ Tips skyddar du dina lungor när du röker. Vid förbränning av en cigarett frigörs skadliga ämnen (läs mer om riskerna här).


Kolfilter minskar intrånget av dessa föroreningar i kroppen. Detta filter utgör en balans mellan överfiltrerande skumfilter och traditionella kartongfilter som släpper igenom allt.


2. Förstärker smaken utan att minska dess effekter


Det aktiva kolets porösa yta fångar upp orenheter samtidigt som det låter alla smaker passera. Med dessa filter bevaras alla smaker. Det blir tydligt att de gamla traditionella "filter tips" verkligen hade en dålig smak.


3. Möjlighet att röka till slutet utan att bränna fingrarna


Att undvika brännskador med ett filter är möjligt. Problem med vanliga filter är att de blir mycket varma. Det resulterar i att kartongen blir väldigt varm, ibland brinner den och släpper ut alla giftiga ångor den innehåller. Å andra sidan värms inte aktivt kolfilter upp lika mycket.


 

תגובות


bottom of page