top of page

Fri frakt över 299 kr

Snabbt

Diskret

En jämförelse mellan OCB och RAW

Rullpapper har länge varit en hörnsten i rökargemenskapen och har på senare tid fått ökad popularitet även bland tobaksentusiaster. Två framstående varumärken inom detta område är OCB och RAW.


I denna artikel kommer vi att utforska och jämföra dessa två varumärken för att ge dig en insikt i deras olika egenskaper och vad som gör dem unika.


Läs vår artikel: Vilket rullpapper ska jag välja? där går vi igenom storlek på rullpapper och annat av intresse.En jämförelse mellan OCB och RAW


Historik och varumärkesidentitet:


  • OCB: OCB, eller Odet Cascadet Bolloré, har en anrik historia som sträcker sig över ett sekel. Det franska varumärket har etablerat sig som en pålitlig producent av rullpapper och är känt för sin långa tradition av kvalitet och innovation.

  • RAW: Å andra sidan är RAW ett relativt nytt varumärke som grundades 2005. Trots sin korta tid på marknaden har RAW snabbt blivit känt för sin moderna approach, ekologiska engagemang och fokus på råa, oblekta material.


Material och tillverkningsprocess:


  • OCB: OCB använder sig ofta av hampa i sina papper och är kända för sin höga kvalitet. De har utvecklat en noggrann tillverkningsprocess för att säkerställa jämna och tunna papper.

  • RAW: RAW är pionjärer när det gäller oblekta rullpapper. Deras produkter är tillverkade av naturliga material som hampa och bomull, och de undviker användning av kemikalier under tillverkningen för att bevara smaken av det som röks.


Produktsortiment:


  • OCB: OCB erbjuder ett brett utbud av rullpapper som passar olika preferenser. Deras sortiment inkluderar ultra-tunna papper, långsammare brännande varianter och även organiska alternativ.

  • RAW: RAW är känt för sina innovativa produkter, inklusive förklibbade filter och koner. Deras sortiment sträcker sig från klassiska papper till specialprodukter som passar olika användares behov.


Miljömedvetenhet:


  • OCB: OCB har tagit steg mot hållbarhet genom att erbjuda organiska papper och minska sin miljöpåverkan genom förbättrade tillverkningsprocesser.

  • RAW: Miljömedvetenhet är en grundpelare för RAW. Deras papper är oblekta och produceras med hänsyn till naturen, och de strävar efter att minska sin koldioxidavtryck.


Slutsats


Både OCB och RAW har gjort sig kända inom rullpappersegmentet, men de har olika styrkor och fokuserar på olika aspekter av användarupplevelsen. Valet mellan dem kan bero på individuella preferenser, från tradition och pålitlighet till modernitet och ekologiskt engagemang. Oavsett vilket varumärke du föredrar, är det tydligt att båda strävar efter att erbjuda högkvalitativa och unika rullpapper till sina användare.

 

Comments


bottom of page