top of page

Fri frakt över 299 kr

Snabbt

Diskret

Hemligheterna bakom rullpapper: Vad är de gjorda av och hur påverkar det din rökupplevelse?

Att välja rätt rullpapper är inte bara för de erfarna rökarna. För den oinvigde kan det vara förvirrande att navigera genom det breda utbudet av rullpapper på marknaden. Tillverkarna använder en mängd olika material för att skapa sina produkter, och att veta vad som går in i tillverkningen av rullpapper kan hjälpa nybörjare att välja de bästa produkterna.RAW: En ledande aktör i branschen


För dem som är intresserade av att göra sina egna rullpapper är det viktigt att veta vilka material branschledande varumärken använder.


RAW är en av de främsta varumärkena som har en massiv fanbase. Så, vad är RAW papper gjorda av? RAW tillverkar sina rullpapper med ekologiskt odlad ren hampa som är fri från klor. RAW rullpapper bearbetas också med en miljövänlig teknik och gör att de brinner extra långsamt.Raw Rullpapper av olika slag i en hög


Material som används för att producera rullpapper


Här är några av de vanligaste materialen tillverkare använder för att producera rullpapper.


Ris


Ris är ett av de första materialen som användes för massproduktion av rullpapper. Dessa papper är bland de lättaste på marknaden och brinner långsamt och jämnt.


Risrullpapper producerar också smaklös rök som inte stör smaken av din örtblandning. Många rökentusiaster anser att risrullpapper är hälsosammare än andra typer av rullpapper.


Hampa


Hamparullpapper har blivit alltmer populära bland rökare på senare år. De som vet hur man rullar en cigarett kan intyga att hamparullpapper gör deras arbete mycket enklare.


Dessutom är dessa produkter helt naturliga och innehåller därför inga tillsatser eller gifter och ger en långsam, jämn bränning.


Trämassa (cellulosa)


Trämassa var ett vanligt råmaterial under de tidiga dagarna av rullpapper och används fortfarande av vissa tillverkare. Rullpapper tillverkade av trämassa var relativt lätta att använda, vilket gjorde dem till ett populärt val bland rökare.

Men dessa rullpapper är långt ifrån effektiva enligt dagens standarder.


De brinner otroligt snabbt och har den största koldioxidavtrycket av alla rullpapper. De har också en hård smak som maskerar aromerna från örterna eftersom de ofta bleks med kemikalier för att ge dem en ljusare färg.


Lin


Linrullpapper är några av de minst skadliga på marknaden. Dessa produkter är lika tunna som rispapper och är lätta att rulla.


Lin bränns inte på samma sätt som andra material, vilket resulterar i mindre rök och möjliggör att användare får ut det mesta av sina örter. Det börjar öka i popularitet men det är inte många av de stora aktörerna som använder sig av detta.


Hur tillverkas rullpapper?


Att producera rullpapper innebär att extrahera fibrer från hampa, lin och andra växter, som sedan pressas och bearbetas till mycket tunna pappersbitar.


Fibrerna kombineras ibland med kemikalier som kalciumkarbonat, kaliumnitrat och klorblekmedel. Tillverkare gör detta för att skapa smaksatta rullpapper och påverka deras färg och brännhastighet.


Många varumärken övergår dock till helt naturliga produkter för att säkerställa en minimal koldioxidavtryck.


Rullpapperna förpackas i små kartongförpackningar, vanligtvis innehållande 32 till 100 blad.

 

Comentarios


bottom of page