top of page

Fri frakt över 299 kr

Snabbt

Diskret

Så rullar och packar du en egenrullad cigarett på rätt sätt 

Att rulla är en konst. Detta är något vi tog upp i vårt blogginlägg "Hur man rullar en joint med ett filter", men vi ville gå lite djupare in på ämnet för att hjälpa dig få ut det mesta av din rökblandning. Denna gång fokuserar vi på hur hårt du ska packa din egenrullade blandning för att få den bästa rökupplevelsen varje gång.


Välj rätt rullpapper


Om du använder vanliga generiska rullpapper kan det vara svårt att få en jämn bränning, oavsett hur hårt du packar din cigarett. Våra oblekta papper är ett populärt val för många rökare eftersom de ger en ren och jämn bränning. Alla rullpapper vi har i vårt sortiment har handplockats av vår kompetenta personal och är veganska, fria från GMO och designade för att ge dig en jämn och långsam bränning. (Läs även vår artikel "är rullpapper dåligt för dig").


Använd en kvalitets grinder


Storleken på rökblandningen påverkar också hur hårt du ska packa din cigarett. En grinder hjälper dig att få en jämnmalen blandning, vilket gör det lättare att packa cigaretten och ger en jämnare bränning.Så rullar och packar du rätt 


Packa och rulla din joint/cigarett


Så till den viktiga frågan: hur hårt ska du packa och rulla din cigarett? Varje “rullare” har sin egen process och känsla för hur man rullar en cigarett. Att packa cigaretten minskar risken för att glöden faller av på grund av en lös rullning. Du vill inte packa din cigarett för hårt eller för löst. Om den är för lös kommer den att brinna upp på några sekunder; om den är för hårt packad kommer det att vara svårt att få ett bra drag. 


Tätt packade egenrullade blandningar brinner långsammare än löst packade. Vi föreslår att du siktar på samma täthet som i en fabrikstillverkad cigarett. När du är ny på att packa cigaretter kan du ta några provdrag innan du tänder den. Om det är svårt att dra luft genom cigaretten har du troligen packat den för hårt, och då kan det vara bra att rulla om innan du tänder den.


Här hittar du cigarettfilter och filter tips.


Tekniker för att packa din egenrullade joint/cigarett


“Muzzle load” 


Denna teknik innebär att man pressar ner tobaken i spetsen av cigaretten, liknande hur man laddar en gammaldags musköt. Det är bäst att använda något verktyg – till exempel en penna. Använd verktyget för att hjälpa till att trycka ner tobaken och komprimera den så att den blir jämnt packad.


“Drop down packing” 


Denna packningsteknik innebär att man håller cigaretten med filtret neråt och låter den falla mot en hård yta. Genom att göra detta låter du gravitationen packa tobaken jämnt i cigaretten. Detta är en enkel och effektiv metod för att säkerställa att tobaken packas utan att behöva använda extra verktyg.


“Shake packing” 


Kom ihåg, ju tätare packning, desto långsammare bränning. Men om cigaretten är för hårt packad får du inte ett bra drag. Shake packing innebär att du skakar cigaretten försiktigt för att få tobaken att sätta sig jämnt. Denna metod kan hjälpa till att justera packningstätheten och säkerställa att cigaretten brinner jämnt.Comments


bottom of page