top of page

Fri frakt över 299 kr

Snabbt

Diskret

Vad kan jag rulla med om jag inte har rullpapper? (på egen risk)

Att rulla den perfekta cigaretten kan vara svårt, det tar tid att lära sig, men med ett högkvalitativt rullpapper blir det enklare. Men låt oss vara ärliga, de flesta siktar inte på perfektion varje gång de tänder upp, och det är helt okej!


Rullpapper är vanligtvis gjorda av naturliga växtmaterial som lin, rispapper eller till och med hampa (läs mer om vad rullpapper innehåller här). Dessa material brinner långsamt och påverkar inte smaken av din tobak. 


Men ibland behöver vi bara riktigt snabba lösningar, och det är då vi kan behöva improvisera med vad vi har hemma (på egen risk). Om du är utan rullpapper och behöver röka, här är några alternativ som du kan hitta hemma när du inte kan gå till en butik:Vad kan jag rulla med om jag inte har rullpapper? (på egen risk)


Sidor från en bok


I en nödsituation kan du riva ut en sida från en anteckningsbok eller roman för att rulla en snabb cigarett. Tänk på att inte alla boksidor är lika. Sidor med mycket bläck, som från tidningar och kvitton, gör pappret tungt. 


Några av de mest använda böckerna har extremt tunna sidor, inklusive ordböcker och encyklopedier. Riv av en sida med minimal text och börja rulla som vanligt. Se bara till att inte riva ut sidor du inte har läst ännu!


Tomma cigaretter


Du kan också skapa en cigarett utan rullpapper genom att använda en vanlig cigarett. Börja med att tömma en oanvänd cigarett på dess tobak. Detta innebär vanligtvis att pressa och vrida försiktigt för att inte förstöra cigaretten. När tobaken är ute, fyll den med din egen tobaksblandning.


Cigaretter har också ett inbyggt filter som kan behållas eller tas bort. Att omvandla en cigarett på detta sätt kan vara lite tidskrävande, men resultatet är pålitligt.


Var medveten om att du troligen fortfarande kommer att ha lite kvarvarande tobak i cigaretten, vilket kan ge en liten nikotinrush tillsammans med effekten av din tobak. Dessutom tenderar dessa papper att brinna betydligt snabbare än vanliga rullpapper.


Majshöljen


Använd naturen och prova att rulla med ett majshölje. Även om de kanske inte verkar som en ortodox lösning, är cigaretter gjorda av torkade majshöljen ganska vanliga i vissa delar av världen. I andra länder används majshöljen för att röka olika örter, inklusive tobak.


För att göra en cigarett av majshölje, börja med att skala en majskolv. När majsen är skalad, värm de kvarvarande höljen lätt i ugnen. Efter cirka en timme, låt dem svalna och börja rulla. Torkade majshöljen brinner långsamt, är lätta att rulla och påverkar inte smaken eller aromen av din tobak.


Bongar


Om du ofta saknar rullpapper kan det vara dags att investera i ett mer permanent alternativ. Nästan allt du röker i en cigarett kan också rökas i en pipa. Även om de är dyrare än rullpapper, kan bongs användas i oändlighet om de underhålls väl. Se till att rengöra din bong eller pipa regelbundet för att säkerställa dess hållbarhet.


Alternativ att undvika


Även om det finns många alternativ till rullpapper, finns det några material du bör undvika.


  • Tenn- eller aluminiumfolie: Att röka med dessa material avger giftiga gaser som inte är säkra att andas in.

  • Kvitton: De innehåller mycket bläck och är täckta av en primer som gör dem glansiga och släta, vilket inte är bra att andas in.

  • Skrivarpapper: Vissa typer av skrivarpapper använder blekmedel eller klor under återvinningsprocessen. Undvik papper med dessa kemikalier.


Med så många alternativ kanske du undrar varför du någonsin köpte rullpapper från början. Men efter några veckor med olika alternativ kanske du saknar känslan av ett pålitligt rullpapper. Kom ihåg att det bästa sättet att rulla en cigarett är det sätt som är lättast för dig!


Comments


bottom of page